Peynir Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir TatlısıPeynir Tatlısı tarifi - Peynir Tatlısı malzemeleri - Peynir Tatlısı yapımı Malzeme : •yarım kg beyaz peynir 1 su b un1 çay b pirinç unu4 yumurta 1 p kabartma tozu1 çay b tozşeker1 çorba k tereyağı• Şerbeti için: 2,5 su b tozşeker2 su b su1 dilim limon Hazırlanışı : Tatlının ilk olarak şerbeti hazırlanarak soğutulur Diğer taraftan beyaz peynir süzgeçten geçirilerek karıştırma kabına alınır Üzerine yumurta, toz şeker, pirinç unu, tereyağı, kabartma tozu ve un konularak karıştırılır Kıvamı yumuşak olursa un ilave edilebilir Hazırlanan hamur şanti torbası ile az yağlanmış tepsiye sıkılır 170 derecede kızarana kadar pişirilir İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti verilerek hindistan cevizi ve fıstık ile servis yapılır![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|