![]() |
Kestaneli Savarin Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Savarin TatlısıMalzemeler: • 2 tepeleme su bardağı un • 1 tepeleme yemek kaşığı yaş maya • 1,5 kahve fincanı ılık süt • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin • 2 adet yumurta Bir fiske tuz • 1 tepeleme yemek kaşığı pudraşeker Şurubu; • 3 su bardağı tozşeker • 2,5 su bardağı su • 1 yemek kaşığı limon suyu • 1 yemek kaşığı rom veya likör Süslemek için; • 500 gr kabuklu kestane ( kabuğu çıkarılmış olarak 2,5 su bardağı) • 1 bardak su Yarım bardak tozşeker • 1 çay kaşığı vanilya • 1 bardak krem şantiy • 2-3 adet mandalina • 1 kahve fincanı kayısı marmeladı Tarif: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kestane püresi; Kestanelerin kabuklarını çıkartıp suyla ateşe koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|