PEYNİRLİ İRMİK HELVASI |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PEYNİRLİ İRMİK HELVASIMalzemeler: - 25 su bardağı irmik, - 125 gr margarin, - 125 gr tereyağı, - 25 su bardağı toz şeker, - 200 gr badem, - 200 gr tuzsuz, taze kaşar peyniri, - 1 litre süt, - 1 su bardağı su Yapılışı: Margarin ve tereyağını tencerede eritin Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika dinlendirin Peyniri rendeleyin Helvanın üzerine ekleyip karıştırın Sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|