Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvasi, irmik, peynirli

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI



Malzemeler:
- 25 su bardağı irmik,
- 125 gr margarin,
- 125 gr tereyağı,
- 25 su bardağı toz şeker,
- 200 gr badem,
- 200 gr tuzsuz, taze kaşar peyniri,
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı su

Yapılışı:
Margarin ve tereyağını tencerede eritin Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika dinlendirin Peyniri rendeleyin Helvanın üzerine ekleyip karıştırın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.