Portakallı Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani



Portakallı Revani Tarifi - Portakallı Revani Yapılışı - Portakallı Revani Nasıl Yapılır - Portakallı Revani Malzemeleri

4 kahve fincanı un

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı yoğurt

4 kahve fincanı irmik

4 adet yumurta

2 kahve fincanı Yonca ayçiçek yağı

2 kahve fincanı portakal suyu

1 portakal kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

Şurubu İçin:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı limon suyu


Yumurtları şekerle birlikte cam bir kapta on beş dakika çırpın Un, irmik, yoğurt ve Yonca ayçiçek yağını ilave edin Karıştırmaya devam edin Son olarak portakal suyu, kabuğu ve kabartma tozunu koyun Bir iki kere tahta kaşıkla karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin

Şurup hazırlamak için şeker, su, portakal suyunu kısık ateşte 15 dakika kayatın Limon suyu ve kabuğunu ilave edin, ateşten alın

Şurubu soğuttuktan sonra fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökün Üzerine bir tepsi kapatın 4 saat dinlendirin Dilimlere bölün, arzuya göre süsleyerek servis yapın


Ayşe Tüter

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.