Ferah Revani |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ferah RevaniFerah Revani Tarifi - Ferah Revani Yapılışı - Ferah Revani Nasıl Yapılır - Ferah Revani Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı un 2 limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı şeker Yarım limon suyu Üzeri için: Dordurma Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır Yumurta çırpılır, üzerine diğer malzemeler katılır Orta büyüklükte fırın tepsisi yağlanır, karışım dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıknca yüzeyine bıçakla delikler atılır (şerbeti iyi sindirmesi için) Ilık şerbet dökülür Şerbeti tam çekince kare kare kesilir Dondurma eşliğinde servise sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|