şöbiyet tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
şöbiyet tatlısı• 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı yoğurt • 1 paket kabartma tozu • 1 kaşık sirke • 250 gr ceviz • 2 yumurta • 5 bardak un Şurubu: • 5 bardak şeker • 3 5 su bardağı su Açmak için:• 300 gr nişasta • Üzerine 300 gr tereyağı Kreması: • 1 su bardağı irmik • 1 su bardağı su • 1 su bardağı fındık veya ceviz içi 1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır Yoğurdun içine kabartma tozu konup kaba katılarak karıştırılır Un ilave edilip iyice özlendirilerek yoğrulur![]() 2- Hamur ikiye bölünür Hamurun bir parçası tahta üzerinde uzun rulo yapılıp cevizden büyük parçalara kesilip yuvarlanıp beze yapılır![]() 3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir Hamur bezeleri nişastalı un içinde 15-20 dakika bekletilir Daha sonra tahtada her beze merdane ile tabak büyüklüğünde açılır![]() 4- Her yufkanın arası bol nişastalanır Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile hamur kare şeklinde büyütülür![]() 5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilir![]() 6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir Kızdırılmış tereyağı kaşıkla şöbiyetlerin üzerine gezdirilir![]() Şurubu: 5 su bardağı şeker ile 3 5 bardak su bir tencerede kaynatılıp şerbet yapılır Ilık hale gelince baklava da ılık kıvamdayken şerbet şöbiyetin üzerine dökülür![]() Kreması: Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir Ateşten alınıp ceviz içi ile karıştırılıp şöbiyette kullanılır![]() Not: Ceviz katılmadan da yapılabilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|