Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Kestaneli ProfiterolMalzemeler: 15 su bsu 15 su bun 75 grmargarin 1 tatlı ktozşeker 1 çay ktuz 3 veya 4 adet yumurta Kreması için: 35 su bsüt 4 çorba kun 1 su btoz şeker 1 pvanilya 7 adet kestane şekeri Çikolata sosu için: 2 su bsüt 1 su btoz şeker 2 çorba kun 2 çorba kkakao 100 grbitter çikolata 1 yumurta sarısı yarım çay bsıvıyağ Hazırlanışı: İlk olarak hamuru için minik bir tencereye suyu, margarini, toz şeker ve tuzu alın Margarin eriyip su kaynayınca üzerine unu ekleyerek iyice karıştırın Hamuru 3-4 dakika pişirinPişen hamuru başka bir kaba alarak soğutun İstenilen sıcaklığa gelince üzerine birer birer yumurtaları ilave ederek elle karıştırarak yedirin Hamur hazır olunca hamuru şanti torbasına alarak hafif yağlanmış tepsiye sıkın Bir tepsi dolusu profiterol hamuru ortaya çıkacaktır Hazır olan hamurları 170 derecede pişirin Kreması için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve toz şekeri alarak kısık ateşte çırparak pişirin Pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine kestane şekeri püresi ekleyerek iyice çırpın Daha sonra kremayı şanti torbasına doldurun Çikolata sosu için 2 su b süt, kakao, toz şeker, yumurta sarısı ve unu ekleyin karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca üzerine parçalanmış çikolataları ekleyin Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyerek iyice çırparak akıcı kıvama getirin Parlaklığını sağlamak için üzerine sıvıyağ ekleyerek iyice çırpın Tüm hazırlıklar tamamlanınca servis için pişen hamurların içine şanti torbası ile kremayı sıkarak servis kasesine alın Üzerinde çikolata sos ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|