Kıtır Kadayıflı Muhallebi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtır Kadayıflı MuhallebiKıtır Kadayıflı Muhallebi tarifi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi yapilisi - Kadayıflı Muhallebi tarifi - Kadayıflı Muhallebi nasil yapilir Sıcak günlerde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü hafif bir tatlı Ölçüleri yarıya indirip kelepçeli pasta keki kalıbındada bu tatlıyı yapabilirsiniz Malzemeler: Muhallebisi için: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı 1 paket kremşanti veya süt kreması Kadayıfı için: 250gr kadayıf yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık 2-3 yemek kaşığı tereyağı yarım su bardağı veya daha az tozşeker Yapılışı: Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın Büyük bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın AFİYET OLSUN |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|