Hurmalı Revani |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı RevaniHurmalı Revani - Hurmalı Revani Tarifi Malzemeler : 4 yumurta 1 su b esmer toz şeker 1,5 su b söke un 2 çorba k irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu sade organik mor haşhaş Şerbeti için: 2,5 su b su 2 su b toz şeker 1 dilim limon Hurmalı sos için: 4 hurma 2 çorba k toz şeker Üzeri için: hindistan cevizi Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırınÜzerine 1 su bardağı esmer toz şeker ilave edin ve mikserle çırpınDaha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpınKalıbı margarin ile yağlayıp manto yapınÜzeirne siyah haşhaş ile kaplayınKalıba revani harcını ilave edinÖnceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin Şerbeti için tencereye 25 su bardağı su,2 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatınFırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini sağlayınHaurmalı sos için 4 adet hurmayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri parçalayıcıdan geçirinKalıptan revaniyi çıkartın ve üzeirne hurmalı sosu dökünÜzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|