Bal Parmak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Parmak Tatlısıtatlı tarifleri - balparmak tatlısı ![]() Malzemeler: 1 yumurta 125gr erimiş margarin1 vanilya 1 kabartma tozu yarım su bardağı şeker- aldığı kadar un şurubu için: 3 bardak şeker 3,5 bardak su birkaç damla limon üzeri için: 1 kase irmik süslemek için: hindistan cevizi ve döğülmüş ceviz YAPILIŞI: Erimiş margarini,pudra şekerini, yumurta ,kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar unu (kulak memesi kıvamında) ilave edip iyice yoğurun cevizden biraz iri alın Parmak şekli verip kasedeki irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kızartmadan pembeleşince fırından alıp soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerine dökün Bir gece önceden yapılıp dinlendirilirse daha da lezzetli oluyor![]() Üzerini hindistan cevizi ve ince dövülmüş cevizle süsleyin Afiyet olsun!
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|