Amasya Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amasya Tatlısı



Malzemeler :


• 1 adet yumurta,

• Yarım su bardağı yoğurt,

• Yarım su bardağı toz şeker,

• Alabildiği kadar un,

• Yarım paket kabarma tozu,

• 2 çorba kaşığı margarin,

• Yarım çay bardağı sıvıyağ,

• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz


ŞERBETİ İÇİN:



• 2,5 su bardağı toz şeker,

• 2,5 su bardağı su,

• Yarım limon suyu,


ÜZERİ İÇİN:



• 1 adet yumurta sarısı,

• Hindistan cevizi


Hazırlanışı :

Geniş bir kapta yumurtaları çırpınYoğurt,sıvıyağ ve erimiş margarini ekleyinŞekeri,unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş karıştırınSon olarak cevizi de ilave edip yoğurunHamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp hafifçe yassılaştırın Yağladığınız tepsiye dizin


Hamurların üzerine çizikler yapınÖnceden orta derecede ısıtılmış fırında pişirinTatlı sıcakken üzerine kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.