Kestaneli-Elmalı Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli-Elmalı Krep



Malzemeler

8 Krep

2 Golden Elma

600 gr Kestane Püresi (hazır alınabilir)

1 Limon

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Paket Vanilya

2 Yemek Kaşığı Krema

4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir)

2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez)

100 gr Bitter Çikolata

Fındık Büyüklüğünde Tereyağı



Yemeğin Tarifi

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın


Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin Yumuşayınca ezerek püre haline getirin Kestane pürenizi (şekersiz ise pudra şekerini de katarak), vanilya ve çekilmiş badem ya da fındığı elma püresine ekleyin


Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın


Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.