Milföylü Sürpriz Armut

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Sürpriz Armut



milföylü armut - milföylü armut tatlısı tarifi - milföylü sürpriz armut hazırlanışıMalzemeler:


8 kare milföy hamuru


3 armut


40 gr loğusa şekeri


1 yumurtanın sarısı


1 çorba kaşığı antepfıstığı


Tarifi:


Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim Milföyleri buzluktan çıkarıp oda ısısında yumuşayana kadar bekletin Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile inceltin Kenarı tırtılklı yuvarlak bir kalıpla kesin


Armutları soyup 2 tanesini enine halka şeklinde dilimleyin Kalan armudu elma gibi dilimleyin Loğusa şekerini 2 bardak kaynar suya atıp eritin Armutları ilave edip yumuşayana kadar pişirin Armutları süzgece alıp iyice süzülmesini bekleyin


Hamurların üzerlerine yumurtanın sarısını sürün ve çatalın ucu ile yer yer delin Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın Üzerlerine antepfıstığı serpiştirin 2 milföy ve 2 armut dilimini servis tabağına değişimli olarak üst üste yerleştirin Elma gibi dilimlenmiş armutla süsleyin Kalan malzemeleri de aynı işlemi uygulayarak hazırlayın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.