Fındıklı gül tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı gül tatlısıFINDIKLI GÜL TATLISI 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 125 gr margarin 1 paket kabartma tozu 1 fiske kırmızı gıda boyası içi için: 1 kase fındık şerbeti için: 4 su b su 4 su b tozşeker yarım limon HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumaşımş margarini,sıvıyağı, yoğurdu alarak karıştırınÜzerine un ve irmiği, kabartma tozunu, gıda boyasını ekleyin Hepsini karıştırarak hamur kıvamına getirinHamuru açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin 3 yuvarlak hamuru birbiri üstüne binecek şekilde yanyana koyun Bir defada yuvarlayıp ortadan ikiye kesip ters çevirin Böylece 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edeceksinizOrtalarına birer tane fındık koyun Hamuru toplayıp tekrar tekrar açabilirsiniz 170 derecede tatlımızı pişirin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|