Sakızlı Elma Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Elma TatlısıSAKIZLI ELMA TATLISI = Malzemeler= 6 Adet orta boy elma 9 çorba kaşığı toz şeker 45 su bardağı su Yarım çay kaşığı gıda boyası 1 paket vanilyalı puding 35 su bardağı süt 1 paket mezeki sakızı Yeterince dövülmüş fındık Sakızlı Elma Tatlısı - Sakızlı Elma Tarifi = Hazırlanışı = Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şeker 45 su bardağı su ve gıda boyasını yayvan bir tencere içinde kaynatın 6 adet elmayı kabuklarını soyarak çekirdekli kısımlarını elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkartın Bir tencerenin içine bir miktar su koyup elmaları içine atın ve elmaları hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin Hafif pişmiş elmaları ocaktan alın Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın Başka bir tencere içinde 35 su bardağı sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın Kaynamaya başlayınca içine sakızı atın Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın Puding boza kıvamına gelince ocaktan alın Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına koyun üzerine vanilyalı pudingi dökün Son olarak irice dövülmüş fındıkları pudingin üzerine serperek servise hazırlayınAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|