Pudingli Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pudingli SarmaPudingli Sarma tarifi - Pudingli Sarma yapılışı - tatlı tarifleri - tatlı çeşitleri Malzemeler 125 gr margarin 1 su bardagi un 4,5 su bardagi sut 1 su bardagi toz seker 1 paket biskuvi 2 adet muz 1 su bardagi iri cekilmis ceviz içi (veya findik) Yapilis Tarifi On hazirlik:Kare yada dikdirtgen firin tepsisine strec film serilir ve 1 paket biskuvi robotta toz haline getirildikten sonra strec film uzerine tamamen yaylir4,5 su bardagi sut ve 1 su bardagi tozseker ayri bir kapta karistirilir 125 gr margarin tencereye konur ve eritilir 1 su bardagi un ilave edilir ve un kokusu cikana dek kavrulurTencereye sekerli sut karisimi yavas yavas ilave edilir(karistirilarak)Karistirmayi kesmeksizin koyu bir muhallebi olup kaynayinca ocaktan alinir ve mikserle 10 dk cirpilirHazirlamis oldugunumuz biskuvili tepsiye dokulur ve islak kasik yardimi ile duzeltilirHafif sogumaya birakilirSoguyunca 2 esit parcaya kesilirHer parcanin ortasina gelcek sekilde muz ve cevizler pay edilirStrec film yardimi ile tek tek sarilir ve buzdolabinda sogumaya birakilirArzuya gore cikolata sosu dokerek ve verevine keserek servis yapilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|