Ahududu Reçelli Bisküvi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu Reçelli Bisküvi



bisküvili tatlılar


Malzemeler:

1 su bardağı pudra şekeri

7 çorba kaşığı margarin

2 adet yumurtanın sarısı

Alabildiğince un

1 su bardağından 2 parmak eksik hindistancevizi
Ahududu reçeli

Yapılışı:

Pudra şekerini, 7 çorba kaşığı margarini, yumurta sarılarını ve hindistancevizini bir kaba aktarın Bu malzemeye gerektiği kadar un ekleyin Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun 15-20 dk buzdolabında bekletin Hamuru iki eşit parçaya ayırın Bir parçayı oklava yardımı ile 1 santim kalınlığında olacak şekilde açın Küçük bir yuvarlak kalıp yardımıyla hamuru kesin, (çay bardağı olabilir) bu yuvarlakların ortasına birer çay kaşığı ahududu reçeli koyun Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde açıp, kesin Reçel koyduğunuz yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin Çatal yardımıyla kenarlarına şekil vererek kapatın Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin Fırından alıp, üzerlerine ahududu reçeli koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.