Ayvalı Ekmek Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Ekmek TatlısıAyvalı Ekmek Tatlısı Tarifi - Ayvalı Ekmek Tatlısı Yapılışı - Ayvalı Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Ekmek Tatlısı Malzemeler: 1 Pk Kızarmış Ekmek 3 Ayva 1 Su B Toz Şeker 1 Tatlı K Tarçın 1 Su B Ceviz 1 Su B Su Kreması İçin: 4 Su B Süt 1 Çay B Toz Şeker 1 Çorba K Un 1 Çorba K Nişasta 1 Çorba K Pirinç Unu 1 Pk Vanilya 1 Yumurta Sarısı Üzeri İçin: 1 Kase Köpürtülmüş Şanti Yeşil Fıstık Hazırlanışı: Kızarmış ekmekleri borcam bir kaba diziyoruz Ayvaları soyup rendeliyoruz Tencereye koyuyoruz Toz şeker ile birlikte kavuruyoruz 1 su bardağı su katıyoruz Kırılmış ceviz koyuyoruz Kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Kreması için, süt ve şekeri tencerenin içine alıp pişiriyoruz Yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz Un, nişasta, pirinç unu ve vanilya koyup sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz Ekmeklerin üzerine pişen ayvayı döküp yayıyoruz Pişen kremayı ılıdıktan sonra ayvanın üzerine döküyoruz Krema soğuduktan sonra üzerine köpürtülmüş şanti sürüyoruz Yeşil fıstık ve ceviz ile süslüyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|