Meyve Soslu Irmik Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Soslu Irmik Tatlısıirmikli tatlılar - sütlü irmik tatlısı - meyveli irmik tatlısı tarifi Malzemeler Tatlı için * 1 su bardağı şeker * 1 + 1/2 su bardağı irmik * 1 litre süt * 1 paket vanilya * 1 adet limon Sosu için * 10 -15 adet vişne * 2 dilim limon * 2 çay kaşığı nişasta Hazırlanışı 1 Limonun kabukları rendelenir 2 Vanilya hariç malzemelerinin tamamı limon kabukları ile birlikte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 3 Pişen muhallebiye vanilya eklenip karıştırılır 4 Islatılan kek kalıbına muhallebi dökülüp, ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır 5 Çekirdekleri çıkartılan vişneler, limonlarla beraber bir su bardağı su ile tencerede kısık ateşte pişirilmeye başlanır 6 Kaynar kaynamaz, suyunu süzün 7 Süzülen suya nişastayı ekleyip, jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin 8 Soğutulan tatlıyı kalıptan çıkartıp, üzerine ılıklaşan sosu döküp, buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın Not * Vişneniz yok ise, 1 su bardağı vişne suyu ile de yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|