Muhallebili Güllaç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili GüllaçMuhallebili Güllaç Tarifi - Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır - Muhallebili Güllaç Malzemeleri Malzemeler: 6-7 yaprak güllaç yufkası 1,5 lt süt 2 su bardağı şeker 1 su bardağı ceviz içi Muhallebisi; 1 paket hazır muhallebi (ben DrOetker’in ürününü aldım) 3 su bardağı süt Yapılışı; 15 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır Muhallebisi pişirilir Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın Bu aşamada biraz ceviz içi serpin Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1 er kepçe süt gezdirin Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|