Güllaç Baklavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Baklavası



Güllaç Baklavası Tarifi - Güllaç Baklavası Yapılışı - Güllaç Baklavası Nasıl Yapılır - Güllaç Baklavası Malzemeleri

Malzemeler:

4 adet güllaç yufkası

½ litre süt

200 gr ceviz

3 yumurta

1 ½ su bardağı sıvıyağ


Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 bardak su

3 damla limon suyu


Yapılışı:

Şerbeti için tencereye 3 su bardağı şeker ve su konur 3-4damla limon suyu sıkılıp koyuluşana kadar kaynatılır Ilınmaya bırakılırAyrı bir tencerede yarım litre süt serçe parmağı yakmayacak kadar ısıtılır Güllaç yufkaları dörde bölünüp sütle ıslatılır ve dövülmüş cevizle börek gibi sarılır1 buçuk su bardağı sıvıyağ kızdırılır Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılıp çırpılır Hazırlanan güllaç baklavaları yumurtaya bulanır Yağda altın rengi alana kadar kızartılır Tavadan alınır alınmaz ılık şerbetin içine atılır Şerbetini iyice çekince alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.