Sampita

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sampita




içindekiler


Keki İçin :
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 8 kaşık şeker
  • 8 kaşık yağ
  • 6 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
Köpüklü Şerbeti İçin :
  • 21 kaşık şeker
  • 25 fincan su
  • 8 adet yumurta beyazı

hazırlanışı

  • Kekin malzemesini mikserde karıştırıp düz bir borcama dökün ve 175 C'de 30 dakika pişirin Nar gibi olsun
  • Kekin ilk 15 dakikasında şerbetin su ve şeker karışımını ocakta kaynatın ve çok ağır olmayan bir şerbet kıvamına getirin
  • Son 15 dakikasında da yumurta beyazlarını mikserde çırpmaya başlayın
  • Yaklaşık 5 dakika çırptıktan sonra çırpmaya devam ederken şerbet soğumadan yavaş bir şekilde eklemeye başlayın
  • Bu arada keki fırından çıkarın, o müthiş sıcaklığı geçtikten sonra iyice çırpılmış olan köpüğü kekin üzerine dökün
  • 1 gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.