![]() |
Fıstıklı Makaron |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı MakaronMakaron hamuru için malzemeler; 3 yumurta akı 1 su bardağı pudra şeker 120 g ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı içi Bir çimdik tuz 5 yemek kaşığı seker Fıstıklı Krema için: 30 gr ayiklanmıs tuzsuz antep fıstığı 1 bardaktan bir parmak eksik pudra sekeri 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağ Vanilya Hazırlanışı; Fıstık ve pudra şekeri mutfak robotunda çekilir ![]() Yumurta akları ve pudra şeker mikserle önce orta devirde tepecikler oluşmaya başlayınca da hızlı devirde çırparken 5 yemek kaşığı şekeri de yavaş yavaş eklenir ![]() İki dakika çırptıktan sonra parlak ve pürüzsüz görüntülü bir köpük elde edilir ![]() Robottaki karışımın yarısı köpüğe ilave edilir bir kaşıkla karıştırıp diğer yarısıda eklenir ![]() ![]() Hamur sıkma tüpüne kaşık yardımıyla doldurulur ![]() ![]() Makaronların yayılması ve hava kabarcıklarının ortadan kalkması için tepsiler mutfak tezgahına orta kuvvetle bir kaç sefer vurulur ![]() Makaronların kurutulması için bir saat bu tarif için yeterli ![]() ![]() ![]() Makaronlar tepsiden soğuduktan sonra çıkarılır ![]() Krema için fıstık ve pudra şekeri robottan geçirilir ![]() ![]() Aralarına krema sürülerek iki makaron birleştirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|