Kimyonlu Bisküvi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimyonlu BisküviKimyonlu Bisküvi Tarifi - Kimyonlu Bisküvi Yapılışı - Kimyonlu Bisküvi Nasıl Yapılır - Kimyonlu Bisküvi Malzemeleri malzemeler yarım paket kalhvaltılık tereyağı 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet yumurta beyazı 1 tatlı kaşığı kimyon yarım tatlı kaşığı karabiber yarım tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un üzeri için; 1 adet yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı susam malzemelerden sonra bisküvimizin yapımına geçebiliriz öncelikle bir adet yumurta beyazını alacağız üzerine, oda ısısında bir hayli yumuşattığımız kahvaltılık tereyağını ilave edeceğiz ve kısa bir süre yumurta ile tereyağını karıştıracağız bu kadar karıştırmak yeterli şimdi rendenin ince kenarı ile rendelediğimiz taze kaşar peynirini ekliyoruz şöyle alt-üst edecek kadar yine karıştırıyoruz üzerine kimyonu karabiberi, tuzu biraz un ve unun üzerine kabartma tozunu ekliyoruz ve artık çatalı bırakıyoruz azar azar un ekleyerek, elimizle bütünleşene kadar yoğuracağız hamurumuz toplanmaya başladı hemen toplanmış görünebilir ama kaşar peyniri ve tereyağının pişme esnasında yayılacağını düşünerek unu biraz daha fazla ekleyebiliriz hamurumuz bütünleşti şimdi unlu zeminde, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açacağız kırılgan bir hamur, bunu da gözönünde bulunduralım şimdi, elimizdeki bisküvi kalıplarıyla kesiyoruz bardak ağzıyla da kesebiliriz elimizde ne varsa yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz bisküvilerimizi şekillendirdik şimdi üzerlerine su eklediğimiz yumurta sarısı sürüyoruz şimdi sıra susamda ortalarına birer tutam bırakıyoruz evet kimyonlu bisküvilerimiz tamamlandı şimdi önceden ısıttığımız 190 derece fırında kızarana kadar pişireceğiz bisküvilerimiz fırından çıktı soğuduktan sonra sevdiklerimize ikram edebiliriz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|