Mantarli Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Tart



Malzemeler :


2 yemek kasigi parmesan rendesi

300 gr mantar

150 gr tereyagi

15 su bardagi un

2 su bardagi besamel sos

3 yemek kasigi gravyer rendesi

1 yumurta, tuz


Yapilisi :


4 kisilik / Hazirlama suresi: 1 saat 30 dk


Bir yemek kasigi tereyagini ayirip, kalanini kup kup dograyarak unla karistirin Bir tutam tuz, birkac yemek kasigi souk su ilave ederek homojen bir hamur yogurun Uzerini kapatip buzdolabinda en az bir saat dinlendirin Mantarlari dilimleyip kalan tereyaginda 15 - 20 dakika orta ateste pisirin Besamel sos, peynir ve yumurtayla harmanlayin Firini 190 derecede isitin Hamuru yarim santim kalinliginda acip, 24 santim capinda, yaglanmid tart kalibinin dibine ve cevresine yayin Hamurun uzerine catalla delikler acin Hazirladiginiz mantarli harci uzerine yayin Sicak frinda 45 dakika pisirin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.