Klasik Pandispanya |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Klasik Pandispanyapandispanya nasıl yapılır - pandispanya tarifleri MALZEMELER: * 4 tane yumurta (sarısını ve beyazını ayırın, kesinlikle birbirine karışmasınlar) * 150 gr toz şeker (bir su bardağından biraz az) * 60 gr un (1 su bardağından 2 parmak noksan) * 60 gr mısır nişastası (1 su bardağından 2 parmak noksan) * 1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu * 1 fiske tuz YAPILIŞI: 1 24 cm çapındaki kalıbın tabanını katı yağla yağlayın ve unlayın (kalıbın kenarlarına asla yağ sürmeyin) 2 75 gr şekeri, tuzu ve yumurta aklarını mikserde katılaşana kadar iyice çırpın 3 Ayrı bir kapta kalan 75 gr şekerle yumurta sarılarını 5-6 dakika çırpın 4 Yumurta aklarını sarılarına ekleyin ve bir tahta kaşık ya da spatula ile katlama hareketi yaparak karıştırın Bunun için spatulayı kenardan kabın dibi doğru getirin ve sanki katlama yapar gibi aşağıdan yukarıya hamuru karıştırın Bu arada limonkabuklarını ve suyunu da ekleyin 5 Nişastayı ve unu karıştırın, 3 defa eleyin 6 Yumurtalı karışıma unlu karışımı 3 seferde ekleyin ve her seferinde katlama hareketiyle karıştırın 7 Malzemeleri sadece birbirine karışana kadar ve çok yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterin ki daha başarılı sonuç alınabilsin 8 Önceden hazırladığınız kalıba hamuru dökün ve önceden ısınmış 160 dereceli fırında pişirin Fırından alıp ılıyınca ters çevirin ve tel üzerinde soğumaya bırakın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|