![]() |
Bademli Milföy Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Milföy Pastasımilföy pasta tarifleri - milföylü pasta - bademli milföy pastası nasıl yapılırMalzemeler: 250 gr ![]() 250 gr ![]() 1 kahve kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz İçi için: 1 küçük paket margarin 150 gr ![]() 1 adet yumurta 100 gr ![]() 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı süt Tarifi: Yaprak hamurunu hazırlayınız ![]() Son turdan sonra yarım cm ![]() ![]() Orta büyüklükteki yuvarlak bir kalıpla muntazam olarak aralıksız keserek yuvarlak parçalar elde ediniz ![]() Her yuvarlağın tam ortasına bademli içten bir kısım konup, hafif yayınız ![]() Kenarlara yumurta sarısı sürüp, ikinci bir yuvarlakla için üzerini örtecek şekilde koyup, kenarları hafif bastırınız ![]() Artan kenar parçalarıyla hamurun üzerine çeşitli süsler yapınız ![]() Hazırladığınız bütün parçaların üzerine yumurta sarısı sürünüz ![]() Isıtılmış sıcak fırında 30-35 dakika pişiriniz ![]() Soğuduktan sonra servis yapınız ![]() Bademli için hazırlanması: Bademi sıcak suya koyup, dış kabuklarını soyunuz ![]() İyice kurutup, makineden çekiniz ![]() Yağla şekeri çarparak krem haline getiriniz ![]() Yumurtayı kırıp, yediriniz ![]() Soğuk sütü yavaş yavaş ilâve ediniz ![]() En sonda çekilmiş badem ve unu katıp, iyice karıştırınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|