Kerebiç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KerebiçMalzemeler: 1 çay b zeytinyağı 100 gr margarin 1 çay b irmik 1 tatlı k kabartma tozu 2 yumurta alabildiği kadar un İç harcı için: Ceviz tarçın toz şeker pirinç yeşil fıstık Üzeri için: Pudra şekeri Hazırlanışı: Karıştırma kabına 100 grmargarini alınÜzerine 1 çay bardağı irmik ve yarım paket kabartma tozu ilave edin Üzerine 2 adet yumurta kırın ve karıştırın1 çay bardağı zeytinyağı ilave edin ve karıştırmaya devam edinÜzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edinÜzerine alabildiği kadar un ilave edin ve yoğurunCevizi parçlayacıdan geçirinCevizin üzerine toz şeker ve tarçın,ilave edip karıştırın Hamuru ceviz parçası büyüklüğünde kopartınHamuru elinizle yuvarlak şekil verinHamurun içine cevizli iç harçtan ilave edinDaha sonra hamuru kapatın ve elinizle yuvarlayınDaha sonra kerebiç kalıbında şekil verip fırın tepsiisne dizin Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirinKerebiç fırından çıktıktan sonra servis tabağına alınÜzerine pudra şekeri aerpip servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|