Kubbe Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kubbe PastaMalzemeler: KEKİ İÇİN: 3 yumurta 1 su b toz şeker 1 su b un 1 paket kabartma tozu Üzeri için: Ahududu marmelatı Kreması için: 1 lt süt 1,5 su b toz şeker 4 çorba k un 3 çorba k nişasta 1 paket labne peyniri 1 paket vanilya 1 yumurta sarısı Frenk üzümü Hazırlanışı: Keki karıştrma kabına 3 adet ymurta kırınÜzerin 1 su bardağı toz şeker ilave edip çırpınDaha sonra üzeirne 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırınFırın kabına yağlı kağıt serinÜzerine kek karışımını dökünYağlı kağıtın üzerine kek karışımı güzelce yayınÖnceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 9 dakika kadar pişirinPastanın kremsı için tencereye 1 litre sütü aılnÜzerine 15 su bardağı toz şeker,4 çorba kaşığı un,3 çorba kaşığı nişasta ilave edin Üzerine 1 adet yumurta sarısı ilave edin ve sürekli karıştırarak kremayı pişirinKrema soğuduktan sonra kremaya 1 paket vanilya ve 1 paket labne peynirini ilave edin karıştırınPastanın keki fırından çıktıktan sonra üzerine ahududu marmeladı sürünDaha sonra keki sarıp rulo yapın ve fırın tepsisinden ayırınKeki derin dondurcuya kaldırınKekin sertleşmesini sağlayınKeki derindondurcdan çıkarttıktan sonra dilim olarak kesinYuvarlak derin kabın içine streç film ile kapatınKabın içine dilimlenmiş olan keki dizinKremanın içine fernk üzümğn yarısını boşltın ve karıştırınKabın içindeki keklerin içine keramyı boşaltınKremanın üzerine kalan fernk üzümleri ilave edinKek parçaları ile kapatınStreç film ile kapatınKubbe pastayı 1 gün buzdolabında bekletin ve daha sonra servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|