![]() |
Kolestrolsüz Hindistancevizli Beyaz Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolestrolsüz Hindistancevizli Beyaz Kekkolestrolsüz kek - beyaz kek tarifi - hindistancevizli kek yapılışı Malzemeler: 1+1/2 pudra şekeri 1 su bardağı kek unu 1+1/2 su bardağı yumurta akı (yaklaşık 12 adet) 1+1/2 çay kaşığı tartar kremi (artarlarda bulunabilir beyaz bir toz) 1 su bardağı tozşeker 1/2 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 3/4 su bardağı hindistancevizi Üstüne serpmek için 1/2 su bardağı kavrulmuş hindistan cevizi Yapılışı: Unu,vanilyayı ve pudra şekerini bir kaba birlikte eleyin ![]() Mikserle çok temiz ve geniş, tercihen metal veya cam bir kapta yumurta aklarını ve tartar kremini yüksek hızda katılaşana kadar çırpın ![]() Yine yüksek hızda her seferinde 2 yemek kaşığı koyarak tozşekerinizi ekleyip çırpmaya devam edin ![]() Koyu ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin ![]() ![]() Varsa 1/4'lük ölçü kabınızı veya ufak çay bardağı kadar unu herseferinde ekleyerek bir spatula ile yumurta akına hafif hareketlerle, havasını indirmeden karıştırın ![]() Aynı şekilde hindistan cevizinide iki seferde ekleyip karıştırın ![]() Yağlanmamış angel food cake kalıbına (yada tercihen düz kenarlı kek kalıbına) boşaltıp üstünü düzleyin ![]() Önceden ısıtılmış 160C (350F) dereceli fırında üstüne bastırdığınızda sünger gibi çöküp kalkana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin ![]() Fırından alır almaz ters çevrilmiş bir huninin üstüne veya şekildeki gibi bir kaseye kek kalıbını ters çevirip soğumaya bırakın ![]() Kreması için 7 dakikalık kremayı yarım ölçü yapabilir veya istediğiniz bir sosu kullanabilirsiniz ![]() Keki bir bıçak yardımıyla çıkarıp kremayı sürün ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|