Şekerli Tart |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerli TartŞekerli Tart Tarifi - Şekerli Tart Nasıl Yapılır - Şekerli Tartın Yapılışı Hamur: • 1 paket 42g Yaş Maya • 45 su bardağı un (500 g) • 25 çay bardağı süt (287 g) • 1 tatlı kaşığı tuz (10 g) • 1 adet yumurta • 4 yemek kaşığı tereyağı (80 g) • 2 yemek kaşığı şeker (40 g) Garnitür: • 3 yemek kaşığı tereyağı (60 g) • 1/2 su bardağı şeker (87 g) Hamurun Hazırlanışı: Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın Başka bir kapta un, şeker, tuz, maya ve çırpılmış yumurtalı sütü yoğurun Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat bekletin Hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane ile açarak, yağlanmış ve unlanmış iki ayrı tart kalıbına yerleştirin Kalıpların üzerini nemli bir bezle örterek, kabarması için 1 saat bekletin Garnitürün Hazırlanışı: Kabarmış hamurların üzerine parmaklarınızla bastırarak delikler açın Hamurun kenarına gelmeyecek şekilde üzerine şeker serpin Aynı şekilde tereyağını küçük parçalara bölerek tartların üzerine yerleştirin 220 °C fırında 20 dk pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|