Köpük Poğaça |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köpük PoğaçaMalzemesi: 2,5 su bardağı un 250 gr margarin 3 yumurta sarısı Yarım çay bardağı şeker Yarım su bardağı yoğurt 1 paket maya 1 tatlı kaşığı tuz Harcı için: Salam (minik doğranmış) Domates salçası Çarliston biber (minik doğranmış) Tuz ( bu harç malzemeleri bir kapta çok az su ile pişirilir) Hazırlanışı: Hamur malzemelerinin hepsi bir kapta karıştırılarak yoğurulur Malzemelerin soğuk olmamasına dikkat edin Benim yoğurdum çok soğuk geldi dolayısıyla mayalanması uzun sürdü Yoğurulup kalorifer üstüne hamur kabınızı koyun üzerine nemli bir bez örtün ve hamur iki katına çıkana kadar bekleyin Ben bazen fırını 25 derece ılındırıp kapıyorum ve tası içinde bekletiyorum Hamurumuz kabarınca mandalinadan biraz büyük parçalar alıp elimizle açıp içine harcı koyup kapıyoruz ve kapadığımız yer alta gelecek şekilde kağıt döşenmiş tepsiye koyuyoruz Sonra poğçalar iki katı kabarana kadar yine bekletiyoruz üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz Yumuşak ve haif tatlımsı bir poğaça oluyor Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|