Malatya Kömbesi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Malatya Kömbesi4 su b un 1 su b sıvıyağ 1 çorba k tozşeker yarım p yaşmaya tuz,su iç harcı için: 200 gr kıyma 1 çorba biber salçası 1 soğan 2 çorba k ince bulgur 1 çay b ceviz sıvıyağ tuz,karabiber üzeri için: 2 çorba k yoğurt sıvıyağ 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Önce karıştırma kabına unu alın içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın ortasını açın sıvıyağı ve mayayı alın mayayı eritindaha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyinhamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın tepsiye birinci hamuru yerleştirin kıymalı harcı içine dökün diğer hamuru üzerine kapatın yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün180 derecede alt üst pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|