YAYLA BÖREĞI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

YAYLA BÖREĞI



MALZEMELER


30 adet hazır baklava yufkası

2 baş soğan

yarım kilo yağsız kıyma

1 paket margarin

tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI


Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin Soğanı ince doğrayın Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın Suyunu salıp çeksin Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın

Baklava yufkalarını üst üste koyun Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.