Ev Yapımı Kandil Simiti |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Kandil Simitikandil simiti nasıl yapılır - geleneksel kandil simiti tarifi - evde kandil simiti yapımıÖzellikle kandil günlerinde pastaneler de hazırlanan ve Türk halkı tarafından kandil akşamları için gelenekselleşen bir lezzettir kandil simidi Evinizde de sevdiklerinize kendi ellerinizle hazırlamanız için bu çok sevdiğimiz lezzetin tarifi: Malzemeler: 3,5 su bardağı kadar un Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı susam 6 çorba kaşığı erimiş tereyağı Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta (beyazı, sarısı ayrı) Yarım çorba kaşığı pekmez Yarım tatlı kaşığı karbonat Yarım tatlı kaşığı mahlep 2 çay kaşığı tuz Tarifi: Unumuzu yoğuracağınız geniş bir kabın içerisine eleyiniz (daha güzel kabarması için tüm hamur işlerinde ununuzu eleyiniz) orta kısmını havuz gibi açınız Yoğurdu, erimiş tereyağını, zeytinyağını, yumurta beyazını, pekmezi, karbonatı, mahlebi ve de tuzunu orta kısmına katıp iyice yoğurunuz Kabınıza yapışmamaya başladığı anda, hamurdan ceviz boyunda parçalar koparınız Susamları ve yumurta sarısını ayrı, ayrı geniş kaplara koyunuz Kopardığınız parçaları avuçlarınızın arasında yuvarlayınız ve yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda çubuklar yapınız Yaptığınız çubukların iki ucunu birleştirip bir halka haline getiriniz Bu halkaları ilk önce yumurtanın sarısına bulayınız Daha sonrada her yanını susama bulayınız Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayınız Tepsinizi yağlayınız ve birbirlerine değmeyecekleri şekilde tepsinize diziniz Fırınınızı 170 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtınız Ve sıcak fırınınıza tepsilerinizi atınız Üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişiriniz Piştikten sonra fırından kandil simidinizi bekletmeden alınız Altından da hava alabilmesini sağlamak için tel ızgaranın üstünde ılınması için bekleyiniz Afiyet olsun alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|