Ev Yapımı Simit |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Simitsimit nasıl yapılır - evde simit yapımı - susamlı simit tarifiMalzemeler: 3/4 su bardağı ılık su (180 ml) 1/2 su bardağı ılık süt (120 ml) 3 su bardağı un (405 gr) 1 tatlı kaşığından biraz az tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 paket instant maya 15 tatlı kaşığı mahlep üzeri için: 1 çay bardağı su 15 yemek kaşığı pekmez bol susam Yapılışı: Unu bir kaba eleyin, üzerine tuz, şeker, mahlep ve mayayı ekleyin Karıştırın Ortasını havuz gibi açın, ılık su ve sütü ekleyin Hamur toparlanana kadar yoğurun Hamur elinize yapışan bir hamur olacak Hamurun üzerine temiz bir bez kapatın ve 30 dk mayalanmaya bırakın Mayalanmış ve kabarmış hamurunuzu biraz yoğurarak gazını alın Mandalinadan biraz büyük parçalar koparın Yuvarlak yapın ve ortasına parmaklarınızla delik açın Parmaklarınızı delikten geçirin ve çevire çevire halkayı genişletin Eğer bu işlemde hamur elinize çok yapışırsa biraz un kullanabilirsiniz Pekmezle suyu karıştırın Yaptığınız halkaları önce pekmezli suya batırın sonra her yerini susama bulayın Önceden ısıtılmış fırında 175 C de üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dk) Dışı kıtır içi yumuşacık simitleriniz hazır Afiyet olsun! |
Ev Yapımı Simit |
06-27-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Simitsimit nedir - evde simit nasıl yapılır - simit tarifiSimit, susamla kaplı yuvarlak biçimli ekmeklere verilen genel addır Türkiye ve Yunanistan'da yaygın olarak tüketilen simide Yunanistan'da kuluri adı verilir (Yunanca: κουλούρι) Kültürlere İzmir ilinde simit gevrek adıyla bilinir Genelde yalnız tüketilen simit, kahvaltı için tercih edildiğinde peynir, çay veya reçelle göre değişkenlik gösterse de simitin gevrek olması tercih edilir Hazırlanışı: Maya, bir su bardağı ılık suda eritilir Kabarması için 2-3 saat kadar bekletilir 1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırılır Un, hamur yoğurma kabına alınır Ortası havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuz ilave edilir Pekmezli su azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur Hamurdan parçalar koparılıp elde yuvarlanarak simit şekli verilir Derin bir kapta kalan 1 bardak su 1 kaşık pekmezle karıştırılır Susam, geniş bir tabağa yayılır Hazırlanan hamurlar pekmezli suya batırılıp çıkarılır ve susama bulanır Fırın tepsisisi hafifçe yağlanıp, simitler aralıklı olarak tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapılır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|