Kıymalı Saç Yufkası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Saç YufkasıKıymalı Saç Yufkası nasıl yapılır Malzemesi: 8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber Tarifi: • Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay • Önce kıymalı harcı hazırlayın • İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın • Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin • Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın • Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın • Bir kenara alın • Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın • Tavadan almadan içinin harcını yayın • (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın • Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin • 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|