![]() |
bademli kirpi kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() bademli kirpi kurabiyeMalzeme - 1 paket Sana yağ ( oda sıcaklığında ) - 500 gram un ( 4 ![]() - 100 gram pudra şekeri ( 1 su bardağından 2 parmak eksik ) - 1 adet yumurta ( oda sıcaklığında ) - 100 gram kavrulmamış badem içi - 1 çay bardağı su - Yarım limon kabuğu rendesi - Üzeri İçin - 1 adet yumurta akı - 1 avuç kavrulmamış badem içi - 1 tatlı kaşığı kuş üzümü Hazırlanışı Fırınınızı 170 dereceye ısıtın ![]() Fırın tepsisini yağlayın ![]() Üzeri için kullanacağınız bademleri uzunlamasına ince ince doğrayın ![]() Hamurda kullanacağınız bademleri robotta çekin ![]() Geniş bir kaba pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki Sana yağını koyun ![]() Elinizle yağ beyazlayana kadar karıştırın ![]() Yumurtayı , çekilmiş bademi, elenmiş unu, suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin, hamur elinizi bırakana kadar hafifçe yoğurun ![]() Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde alın, elinizle oval şekli verin ![]() Ovalin bir ucunu hafifçe sivriltin ![]() Üzerine fırça ile yumurta akı sürün ![]() Doğradığınız bademlerden bir miktarını diklemesine kurabiyenin üzerine saplayın ![]() Kuş üzümünün 2 tanesini ovalin sivrilttiğiniz kısmına göz gibi yapıştırın ![]() Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıkla dizin ![]() 170 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() Soğuduktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|