Reştiyye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reştiyye



Reştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı - Osmanlı Reştiyye

Malzemeler (6 porsiyon)

Un (4 su bardağı) 500 gr

Tulum peyniri 120 gr

Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr

Ceviz içi 120 gr

Yumurta 6 adet

Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr

Kırmızı pul biber

Maydanoz ½ demet

Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr

İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg


Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın

Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin

Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün

Tavada tereyağını eritin İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin

Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın

Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın



Edirne Sarayı 1539

Semih Tezcan

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.