Üsküp böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üsküp böreğiMalzemeler: 5 Adet Yufka 250 Gr Tereyağı Yada Margarin 2 Adet Yumurta 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 3 Diş Sarmısak 3 Çorba Kaşığı Un 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu 1/2 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Süt Danası Veya Koyun Eti) HAZIRLANIŞI: Etihaşlayıp,ısıtılmış basınçlı tencereye aktaralımÜzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelimEtin daha lezzetli olması için tencereye doğranmış şekilde 1 havuç,1 soğan ve bir defne yaprağı ekleyelim Tuzunu ekleyip,et yumuşayana dek haşlayalım Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelimHer yufkanın arasına eritilmiş yağ sürelimSon katına da yağı sürüp,yufkaları kare dilimler halinde kesip,230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım Bu arada sosu hazırlamaya başlayalım3 çorba kaşığı yoğurda,3 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurta ekleyelim3 diş sarmısak ve limon suyunu da ilave edip,mikserle karıştıralımSonra 1,5-2 su bardağı su ekleyip,kısık ateşte sürekli karıştırarak,üzeri göz göz olana dek pişirelimKoyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım Altı,üstü kızarana dek pişen yufkaları fırından alalımEtlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine 2-3 kepçe gezdirelimHaşlanan etleri böreğin üzerine yayalımSosu da böreğin üstüne yayıp,üzerini düzeltelim1 kaşık tereyağını eritip,toz kırmızı biber ekleyelimVe kırmızı biberli yağı sos üzerine gezdirip,tepsiyi tekrar fırına sürelim5-10 dk daha pişirip,fırından alalımIlık olarak servis yapalım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|