Tavuklu Kırma Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kırma BöreğiMalzemeler: 2 adet yufka, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 200 gr haşlanmış beyaz tavuk eti, yarım çay bardagı iri dövülmüş ceviz, tuz,karabiber,kırmızıbiber, 1 su bardagı süt, 1 çorba kasıgı un, 1 çorba kasıgı tereyağ, 1 diş sarımsak, 100 grrendelenmiş kasar peynırı Yapılışı: ön hazırlık olarak haşlanmıs tavuk etını küçük parçalar halınde dograyalımTuzu,karabıberi,kırmızıbiberi ve yarım çay bardagı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıstıralımKüçük bir fırın tepsisini yağlayalımİlk yufkayı burusturarak tepsiye yerleştirelimYufkanın üzerine çay kaşıgının ucu ile sıvı yağ serpelimİkinci yufkayı üzerine burusturarak yerleştirelimYine sıvı yağ serpelimHazırladıgımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalımAyrı bir tavada tereyagını eritelimUnu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralımSütü azar azar ve karıstırarak ekleyelımTuzunu ayarlayalımSos muhallebı kıvamına gelmeye basladıgında tavayı atesın üzerinden alalımİçine dövülmüş 1 diş sarımsagı ekleyelimSosu tavuklu harcın üzerine dökelimRendelenmiş kaşar peynırı serpelimÖnceden ısıtılmıs 200 derece fırında peynir erıyıp renk değiştirene kadar pişirelimFırından alıp ılıtıp servis yapalım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|