Valide Sultan Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Valide Sultan BöreğiMalzemeler: 5 adet yufka 500 gr soğan 1 su bardağı süt 1 su bardağı soda 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı ceviz 1 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı ayçiçek yağı 2 adet yumurta Tuz karabiber çörek otu Hazırlanışı: Soğanları halka halka doğrayın Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun Ateşten alın İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın Üzerine sütlü karışımdan gezdirin 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün Sütlü karışımdan gezdirin Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|