Kayseri Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri BöreğiMalzemeler: Hamuru için: 4 yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 paket kabartma tozu 1 damla sirke 300 gr tereyağ Aldığı kadar un Tuz Börek Harcı için: 1 kg kuzu kuşbaşı 2 soğan Tuz,karabiber,pul biber Peynirli harç: Yarım kg beyaz peynir 1 demet maydanoz Hamurun hazırlanışı: Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır Diğer malzemeler eklenir ve on dakika yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir![]() Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür Yarım saat dinlendirilirEt küçük küçük doğranır İki kaşık tereyağ ekleyip biraz kavrulur Soğan ince doğranır Kavrulan ete eklenir Baharat ve tuz eklenir![]() Peynir rendelenir İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir![]() Hamur unlanarak açılır Yumuşamış tereyağ sürülür Karşılıklı katlanarak bohça gibi kapatılır Dolaba konur Sekiz parçada bu şekide açılır![]() Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır Ortaya arzu edilen iç konup karşılıklı kapatılır Dört parmak arayla kesilir![]() Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir Kalan bir yumurtanın sarısı çırpılır Üzerine sürülür Önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|