Limonlu Mereng

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Mereng



MALZEMELER


Kek hamuru için:

1 su bardağı ve 1/3 su bardağı un

2 yemek kaşığı toz şeker

6 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)

4 yemek kaşığı buzlu su

1 çay kaşığı tuz


Üzerinin pudingi için:

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

1,5 su bardağı su

1,5 yemek kaşığı mısır unu

1 çay kaşığı tuz

5 adet büyükçe yumurtanın sarısı

1 kahve fincanı limon suyu

1,5 yemek kaşığı margarin


Mereng için:

Yarım su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı kaşığı mısır unu

Yarım su bardağı soğuk su

4 adet yumurtanın beyazı (ama oda sıcaklığında olmalı)

1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Öncelikle kek için, su hariç bütün malzemelerin hepsini karıştırıp, üzerine suyu ekleyip, robot ya da blenderdan geçirelim Bir naylon poşete sarıp, buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim En az 15-20 dakika önceden fırını 175 dereceye ayarlayalım

Öte yandan dolaptan hamuru çıkaralım Mutfak tezgahının üzerini çok hafif unlayalım Sonra hamuru bu unlu yüzeyde merdaneyle kalıbın ölçülerinden 5-6 cm daha geniş açalım

Bu arada yumuşamış margarinle yağladığımız kalıba açılan hamurumuzu yayalım Ama hamurun uçlarını kalıbın kenarlarına 20 dakika kadar pişirip, hemen dışarı çıkarıp, soğumaya bırakalım


Puding için, su, şeker, mısır unu ve tuzu, limon kabuğu rendesini bir tencereye koyalım ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim Sonra ateşten alalım

Öte yandan yumurta sarıları ile limon suyunu ayrı bir kapta karıştıralım ½ su bardağı mısır unlu puding karışımından alarak, bu yumurtalı karışımın içine ekleyelim, karıştırıp, tekrar ateşe koyalım Yaklaşık 2-3 dakika daha kaynatalım, iyice katılaşınca içine yağı ilave edip altını kapatalım

Daha sonra pişirip soğumaya bıraktığımız tartın havuz gibi olan ortasına pişirdiğimiz bu pudingi sıcak olarak boşaltalım


Bir taraftan da mereng için; şekeri ve mısır ununu karıştıralım, suyu ekleyip, karıştırarak pişirelim Kaynadıktan 1 dakika sonra altını söndürelim Şimdi de derin bir kapta yumurta beyazını çırpıp, ilk önce orta hızda sonra yüksek hızda, sonra tuzu koyup ve en az 25 dakika daha çırpmaya devam edelim İyice katılaşıp, kar gibi olan yumurta aklarının içine soğumuş mısır unlu karışımı ekleyip, şöyle bir hafifçe karıştıralım Sakın çırpmayın Şimdi merengimizi hazırlamış olduk Artık merengi pudingin üzerine gelişi güzel yayalım Hatta kaşığın arkasıyla şekiller verelim Fırına koyalım Merengin pişmesi için 15-17 dakika kadar bekletelim Sonra fırından çıkarıp, iyice soğumasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.