![]() |
Limonlu Mereng |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu MerengMALZEMELER Kek hamuru için: 1 su bardağı ve 1/3 su bardağı un 2 yemek kaşığı toz şeker 6 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olacak) 4 yemek kaşığı buzlu su 1 çay kaşığı tuz Üzerinin pudingi için: 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1,5 su bardağı su 1,5 yemek kaşığı mısır unu 1 çay kaşığı tuz 5 adet büyükçe yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı limon suyu 1,5 yemek kaşığı margarin Mereng için: Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı kaşığı mısır unu Yarım su bardağı soğuk su 4 adet yumurtanın beyazı (ama oda sıcaklığında olmalı) 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Öncelikle kek için, su hariç bütün malzemelerin hepsini karıştırıp, üzerine suyu ekleyip, robot ya da blenderdan geçirelim ![]() ![]() ![]() Öte yandan dolaptan hamuru çıkaralım ![]() ![]() ![]() Bu arada yumuşamış margarinle yağladığımız kalıba açılan hamurumuzu yayalım ![]() ![]() Puding için, su, şeker, mısır unu ve tuzu, limon kabuğu rendesini bir tencereye koyalım ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim ![]() ![]() Öte yandan yumurta sarıları ile limon suyunu ayrı bir kapta karıştıralım ![]() ![]() ![]() Daha sonra pişirip soğumaya bıraktığımız tartın havuz gibi olan ortasına pişirdiğimiz bu pudingi sıcak olarak boşaltalım ![]() Bir taraftan da mereng için; şekeri ve mısır ununu karıştıralım, suyu ekleyip, karıştırarak pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|