![]() |
Divane Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Divane SarmasıDivane Sarması Tarifi - Divane Sarması Yapılışı - Hamur İşleri - Ispanaklı Börek Kullanılacak malzeme (4 kişi için): Hamuru için: 250 gram un, 150 gram ıspanak, 2 yumurta yeteri kadar tuz ![]() Salça için: 600 gram olgun domates veya 250 gram çiğ ve tuzsuz domates konservesi, 300 gram iç bezelye, 100 gram rendelenmiş kaşer peyniri, 50 gram sadeyağ, yarım soğan, 4 çorba kaşığı mısırözü yağı tuz ![]() Sarma içi için: 1 tavuk budu veya 100 gram kemiksiz tavuk eti, 100 gram pişmiş jambon, 3/4 bardak süt, 100 gram gravyer peyniri, 30 gram sadeyağ, 50 gram un, 1 sap kereviz, 1 küçük havuç, bir fiske cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ![]() Hamurun yapımı: Ispanakları iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kuşaneye susuz olarak koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Salçanın yapımı: Yağın yarısıyle 4 çorba kaşığı mısırözü yağını tavada eritin, ince kıyılmış soğanları atın ![]() ![]() ![]() ![]() İçin yapımı: Tavuk etini içinde tüm soğan, havuç, kereviz ve yeteri kadar tuz bulunan suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kenara bıraktığınız hamuru, üzerine unlayacağınız hamur tahtasına veya mermere koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanan cam tencerelerden birine önce bir miktar salça dökün ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|