Kaba çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaba çörek



çörek tarifi - batı trakya usulü çörek - çörek yapılışı


Malzemeler


1 kahve fincanı sıvıyağ

1 litre su

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya

Aldığı kadar un

Kızartmak için:


2 su bardağı sıvıyağ


Tarifi


Mayayı ılık suda eritip, ortası açılmış unun içine koyun ve yavaş yavaş karıştırın Su, yağ ve tuz ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun


Üzerini iyice örtüp, kabarana kadar (yaklaşık iki saat) dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine hafifçe bastırıp yassıltın


Hamurları yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerini örterek yarım saat kadar yeniden dinlendirin Kabarmış çörekleri, kızgın yağda pişirin ve sıcak olarak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.