![]() |
Tarçınlı Rulo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı RuloÜzeri için ise, bildiğim kadarıyla krem peynirle bir glazür hazırlanıyor, koyu krema halinde ![]() ![]() Malzemeler : 1 yumurta (oda sıcaklığında) 1 cup su (27 C ) 1/4 cup sıvıyağ 1/3 cup şeker 1 tsp tuz 3+1/2 cups un 1+1/2 tsp aktif kuru maya ( ben 1+1/4 tsp instant maya kullandım) İç malzeme : 1/3 cup yumuşak tereyağı 1/3 cup şeker 2 tbsp tarçın Üzeri için : 1/2 cup pudra şekeri 3 tbsp süt Vanilya 1/4 tsp (cup: su bardağı, tbsp: yemek kaşığı, tsp: tatlı kaşığı) Yapılışı : Bütün malzemeleri sırası ile makinenizin kabına koyarak hamur programında hamurunuzu hazırlayın ![]() ![]() ![]() Hamuru açtıktan sonra üzerine yumuşak tereyağından sürün ![]() İkinci olarak, tarçınlı karıştırdığınız şekeri hamurun üstüne serpin ![]() Üçüncü olarak, hamuru rulo şeklinde sarın ![]() Bıçakla dilimlere ayırın ve tepsiye yerleştirin ![]() Bu şekilde 1 saat daha mayalanmaya bırakın ![]() Fırınınıza bağlı olarak 350 F (177 C) ısınmış fırında 25-30 dk civarında pişirin ![]() Üzeri için verilen malzemeleri karıştırarak ruloların üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() Ekleme : Yorumlarda sevgili arkadaşım Reyhan'a krem peynirle yapılan krema tarifini yollayacağımı iletmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() Krem peynirli krema : 113 g krem peynir (oda sıcaklığında ) 1/2 cup eritilmiş tereyağı 1+3/4 cup pudra şekeri 1 tsp vanilya 1 tbsp süt Hepsini iyice çırpıp, krema haline getirin ve sıcak ruloların üzerine sürün ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|