Haşhaşlı Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Ekmek





Malzemeler


* 1 + 1/3 su bardağı ılık su

* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker

* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz

* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya

* 3 su bardağı un

* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu

Hazırlanışı


1 Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur

2 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir

3 Kabaran hamur tekrar yoğurulur

4 Yoğurulan hamur tezgaha açılır

5 Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır

6 Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır

7 Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır

8 Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir

9 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.