Bardak Kesti Çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bardak Kesti Çörek



Bardak Kesti Çörek Tarifi - Bardak Kesti Çörek Nasıl Yapılır - Bardak Kesti Çörek Malzemeleri


Bardak Kesti Çörek


2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

Yarım paket margarin

1 tatlı kaşığı tuz

Alab,ildiği kadar un

İçi için:

Yarım kalıp beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı susam


Hamur malzemesi biraraya getirilir, yumuşak bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir Daha sonra iki eşit parçaya bölünür Her parça unlu masada, oklavayla 40 santim çapında açılır İlk yufkanın yüzeyine peynirli iç yayılır Üzerine ikinci yufka konur Daha sonra büyük çay bardağı ile kesilir Yağlanmış tapsiye dizilir Üzerine yumurta sürülür, susam serpilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.