Deli Oğlan Sarığı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deli Oğlan SarığıMalzemeler Yarım kg un 2 çorba kaşığı sıvı yağ 150 gr tereyağı 250 gr beyaz peynir 1 çay bardağı nişasta Tuz 1 adet yumurta Yapılışı: Unu yoğurma kabına eleyin Sıvı yağı, yumurtayı, ılık suyu ve tuzu ilave ederek 10 dakika yoğurunÜzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin Hamura uzun bir şekil verin 16 parçaya ayırıp, her birini beze haline getirin Her parçayı nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde açın Tereyağını eritip fırça ile açtığınız hamurların üzerine sürerek 4 hamuru üst üste yerleştirin Her dörtlü grubu yufka büyüklüğünde açınYufkanın her tarafına yağ sürüp, ezilmiş peynir koyun İç koyduğunuz tüm yufkaları rulo şeklinde sarın Yağladığınız tepsiye ortasından başlıyarak kendi etrafında döndürerek ruloları dizin Kalan yağı yufkaların üzerine döküp kızgın fırında pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|